Vse barve harmonije

Razgrnitev repertoarja nove gledališke sezone 2022/2023
z večernim uvodnim koncertom Vse barve harmonije

Spoštovani obiskovalci našega gledališča,

pred večernim uvodnim koncertom na velikem odru bomo v četrtek, 15. septembra 2022, ob 13. uri na ploščadi pred glavnim vhodom (v primeru slabega vremena pa na odru) predstavili repertoar nove gledališke sezone 2022/2023 z abonmajsko ponudbo.

Tudi letošnja sezona je oblikovana uravnoteženo in premišljeno, poudarjajo njeni snovalci, direktor gledališča Staš Ravter ter umetniška direktorja opere in baleta, Marko Hribernik in Renato Zanella.
Sezona prinaša šest novih uprizoritev, posvečamo pa jo misli na mater Zemljo. Ob vse večjem zavedanju o tem, kako človek posega v naravo in ruši njeno ravnovesje, se nam zastavljajo mnoga vprašanja, kako naprej.
Nove premiere bodo vsebinsko odstirale štiri elemente: ZRAK-ZEMLJA-OGENJ-VODA, dodan pa bo tudi peti, ezoterični: ETER. Ti elementi so sestavni del vse materije in življenja na Zemlji pa tudi človeka, njegovega psihofizičnega ustroja in palete vseh umetnosti, ki izvirajo iz njega.

Repertoar omogoča raznoliko bero abonmajev, ki jo bo predstavil Janez Rozman.

Ob vsebini nove sezone vam bomo ponudili še umetniški dotik, za katerega bodo poskrbeli baletni plesalci Tjaša Kmetec, Kenta Yamamoto, Nina Kramberger in Filippo Jorio z odlomkoma iz baletov Ljubezen in Gusar ter sopranistka Rebeka Radovan z arijo Leonore iz Verdijeve opere Trubadur.

Javno razgrnitev repertoarja bomo pospremili še s podpisom sponzorske pogodbe med gledališčem in banko SKB, s katero nadaljujemo uspešno sodelovanje.

Za obiskovalce odpiramo vrata našega gledališča z vodenim ogledom po umetniških prostorih.

Vabljeni v našo družbo in novo sezono gledališča.

Svoj prihod najavite na e-naslov barbara.cepirlo@opera.si