Abonma

Spoštovane abonentke, cenjeni abonenti!

Ob prehodu leta smo bili glede nadaljevanja letošnje sezone nadvse optimistični. Žal smo zdaj soočeni z dejstvom, da sezone 2020/2021 ne bomo mogli izvesti niti v decembra napovedani prilagojeni obliki.

Zaupali ste nam in ostali naši abonenti tudi v težkih razmerah. Hvaležni smo vam za to. Ker pa si vam za to sezono ne upamo več ničesar obljubiti, predlagamo, da se vaš abonma 2020/2021 prenese v sezono 2021/2022. Spored prihodnje sezone bomo predvidoma dokončno oblikovali v juniju. Če vam predlog o prenosu abonmaja v prihodnjo sezono ne ustreza, nam to, prosimo, sporočite na naslov blagajna@opera.si ali po telefonu na številko 031 696 600 vsak delavnik med 9.00 in 11.00.

Naši umetniški ansambli bodo po aprilski popolni zaustavitvi delovanja Opere spet začeli z delom. Nadaljujemo že večkrat prekinjeno pripravo na premiero opere Pavla Šivica SAMOROG. Upamo, da se bodo epidemiološke razmere čez dober mesec toliko umirile, da bi smeli odpreti vrata operne dvorane v začetku junija.

Pripravljamo še balet Dunajski večer (prej imenovan Vsi na valček) ter operi Capuleti in Montegi in Tosca. Aktivni bomo tudi v poletnem času, ko poleg sodelovanja na festivalu Junij v Ljubljani in Festivalu Ljubljana pripravljamo koncert na prostem v okviru predsedovanja Slovenije Evropski uniji.

O nadaljnjem poteku dela in vseh novostih vas bomo obveščali na naši spletni strani www.opera.si in po običajni ali elektronski pošti. Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na naslovih blagajna@opera.si in janez.rozman@opera.si ter na telefonski številki 031 696 600 ob delavnikih med 9.00 in 11.00.

Želimo vam obilo zdravja in optimizma.