Vodnik za obiskovalce

SNG Opera in balet Ljubljana
Župančičeva 1
1000 Ljubljana

Prihod

Skladno z veljavnimi navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje si je ob vstopu v gledališče treba nadeti zaščitno masko in si razkužiti roke. Upoštevati je treba medsebojno varnostno razdaljo najmanj metra in pol in vsa navodila hostesne službe.
Na predstavo pridite pravočasno. Le tako boste lahko odložili svojo garderobo, si ogledali gledališki list, našli svoj sedež in morda poklepetali. Ne pozabite, da nameravajo enako storiti tudi vsi drugi obiskovalci predstave, zato predlagamo prihod vsaj 20 minut pred začetkom predstave.
Priporočamo, da uporabite mestni potniški promet:
sheme linij LPP

Lokacija in parkiranje

Pri načrtovanju časa prihoda upoštevajte, da se stavba SNG Opera in balet nahaja v središču Ljubljane. Parkiranje je omogočeno na treh plačljivih javnih parkiriščih in na parkirnih mestih v okoliških ulicah. Najbližje parkirišče je v garaži pod Trgom republike. Tri minute dlje je parkirišče pod Kongresnim trgom. Malce daljši sprehod pa boste potrebovali, če boste avto parkirali v parkirno hišo na Trdinovi ulici.

Blagajna

Vhod v blagajno in informacijsko središče Opere je dostopen po stopnicah s Cankarjeve ceste. Za gibalno ovirane in starše z otroškimi vozički je na voljo dvigalo, ki se nahaja desno od glavnega vhoda v Opero (zvonec je pri vratih nad stopniščem, ki vodi do blagajne). Lahko pa se oglasite v službeni recepciji (dostop po klančini ob obeh straneh novega prizidka), od koder vam bodo pomagali priti do blagajne. Blagajna je odprta od ponedeljka do petka od 10.–16. ure.

Za vse informacije in rezervacije smo vam na voljo prek telefona ali elektronske pošte:

T: 01/ 24 15 959
M: 031 696 600
E: blagajna@opera.si

Oblačila

Z oblačili izkazujemo spoštovanje - do nastopajočih, do drugih obiskovalcev in do sebe. Včasih je veljalo, da so za obisk gledališča, koncerta, opere ali baleta obvezne večerne toalete in temne obleke. V današnjih časih družbena pravila niso več tako stroga, vseeno pa vam odsvetujemo obisk prireditve v športnih oblačilih.

Garderoba

Prostori za garderobo so v avli in ob parternih ložah.

Mobilni telefoni in ure

Prosimo, omogočite sebi in drugim obiskovalcem nemoten ogled predstave. Prenosne telefone in ure, ki oddajajo zvoke, pustite doma ali pa jih še pred začetkom predstave ugasnite.

Operni bar

Spoštovani obiskovalci,
naš operni bar z vhodom iz spodnjih atrijev vam bo po novem nudil gostoljubje že uro pred predstavo. Dobrodošli!

Vnos hrane in pijače

Vnos hrane in pijače v dvorano ni dovoljen.

Izgubljeno/najdeno

Predmete, ki ste jih pri nas izgubili ali pozabili, shranimo in jih vrnemo, če pokličete po telefonu 01/241 5959 ali nam pišete na elektronski naslov blagajna@opera.si.

 

Politika o varstvu osebnih podatkov