Vodnik za obiskovalce

SNG Opera in balet Ljubljana
Župančičeva 1
1000 Ljubljana

Prihod

Na predstavo pridite pravočasno. Le tako boste lahko odložili svojo garderobo, si ogledali gledališki list, našli svoj sedež in morda poklepetali. Ne pozabite, da nameravajo enako storiti tudi vsi drugi obiskovalci predstave, zato predlagamo prihod vsaj 20 minut pred začetkom predstave.
Priporočamo, da uporabite mestni potniški promet:
sheme linij LPP

Če na predstavo zamudite

Spoštovanje do nastopajočih in obiskovalcev nam narekuje, da zagotovimo nemoten potek vsake predstave. Zato si boste v primeru zamude prvi del predstave lahko ogledali s stojišča, če bodo tam še na voljo prosta mesta. Do stojišča vas bo pospremila hostesna služba.

Zapuščanje dvorane med predstavo

Če boste med predstavo zapustili dvorano, se žal ne boste mogli vrniti na svoje mesto do odmora. To velja tudi za obiskovalce v ložah.

Prenosni telefoni in fotografiranje

Prosimo vas, da pred začetkom predstave izklopite svoje prenosne telefone in tako omogočite nemoten potek predstave. V primeru njihove uporabe vas bo hostesna služba opozorila s svetlobnim znakom.
Fotografiranje in snemanje predstav brez posebnega dovoljenja ni dovoljeno.

Lokacija in parkiranje

Pri načrtovanju časa prihoda upoštevajte, da se stavba SNG Opera in balet nahaja v središču Ljubljane. Parkiranje je omogočeno na treh plačljivih javnih parkiriščih in na parkirnih mestih v okoliških ulicah. Najbližje parkirišče je v garaži pod Trgom republike. Tri minute dlje je parkirišče pod Kongresnim trgom. Malce daljši sprehod pa boste potrebovali, če boste avto parkirali v parkirno hišo na Trdinovi ulici.

Blagajna

Vhod v blagajno in informacijsko središče Opere je dostopen po stopnicah s Cankarjeve ceste. Za gibalno ovirane in starše z otroškimi vozički je na voljo dvigalo, ki se nahaja desno od glavnega vhoda v Opero (zvonec je pri vratih nad stopniščem, ki vodi do blagajne). Lahko pa se oglasite v službeni recepciji (dostop po klančini ob obeh straneh novega prizidka), od koder vam bodo pomagali priti do blagajne.

Za vse informacije in rezervacije smo vam na voljo prek telefona ali elektronske pošte:

T: 01/ 24 15 959
M: 031 696 600
E: blagajna@opera.si

Oblačila

Z oblačili izkazujemo spoštovanje - do nastopajočih, do drugih obiskovalcev in do sebe. Včasih je veljalo, da so za obisk gledališča, koncerta, opere ali baleta obvezne večerne toalete in temne obleke. V današnjih časih družbena pravila niso več tako stroga, vseeno pa vam odsvetujemo obisk prireditve v športnih oblačilih.

Garderoba

Prostori za garderobo so v spodnji avli in ob parternih ložah.

Operni bar

V našem opernem baru z vhodom iz spodnjih atrijev vam nudimo gostoljubje že pred začetkom predstave, kozarec penine pa si lahko privoščite tudi med odmorom.
Dobrodošli!

Vnos hrane in pijače

Vnos hrane in pijače v dvorano ni dovoljen.

Izgubljeno/najdeno

Predmete, ki ste jih pri nas izgubili ali pozabili, shranimo in jih vrnemo, če pokličete po telefonu 01/241 5959 ali nam pišete na elektronski naslov blagajna@opera.si.