Čestitke našim jubilantom

V drugi polovici leta svoje častitljive obletnice umetniškega ustvarjanja in delovanja v našem gledališču praznujejo še trije naši umetniki: maestro Aleksandar Spasić ter operna solista, prvak Juan Vasle in Elena Dobravec.

Dirigent Aleksandar Spasić je z nami trideset let. Kot asistent dirigenta je od leta 1996 sodeloval pri več kot petdesetih opernih in baletnih predstavah, na številnih koncertih in snemanjih. Dirigiral je več kot štiridesetim različnim ansamblom doma in v tujini, leta 2018 je v našem gledališču zasedel mesto dirigenta. Na dirigentskem tekmovanju v Zagrebu je prejel 4. nagrado, pri nas pa študentsko Prešernovo nagrado za dirigiranje. Leta 2011 je prejel Gallusovo listino za dolgoletno izjemno delo na glasbenem področju.

Trideset let nastopanja na našem odru beleži tudi priznani operni pevec solist, prvak, basbaritonist Juan Vasle. Občinstvo ga pozna po njegovih uspešnih kreacijah v vlogah: Zaharije v Nabuccu, Escamilla v Carmen, don Basilia v Seviljskem brivcu, Ramfisa v Aidi … Z njimi je skozi leta ustvaril prepoznavno umetniško prisotnost v našem ansamblu. Njegova gostovanja segajo od Avstralije, Evrope, do Južne in Severne Amerike. Leta 2010 je prejel Betettovo nagrado, ki jo podeljuje Društvo glasbenih ustvarjalcev Slovenije.

Mezzosopranistka Elena Dobravec pa se je pri nas zaposlila pred dvajsetimi leti, v letu 2007 je postala priznana operna pevka, solistka. Vloge, v katerih je bila še posebej opazna, so: Fenena v Nabucco, Rozina v Seviljskem brivcu, Flora v La traviata, Suzuki v Madame Butterfly … V njih je odrazila poustvarjalni talent tragičnih in komičnih vlog ter njen velik glasbeni razpon.
Vsem jubilantom želimo še veliko dragocenih ustvarjalnih trenutkov in zanosa.