Elena Dobravec

Mezzosopranistka Elena Dobravec je po končanem študiju na glasbeni akademiji diplomirala na moskovski igralski akademiji RATI-GITIS kot gledališka in filmska igralka. V tem času je bila članica igralskega ansambla Jermolovskega dramskega gledališča v Moskvi.

Po prihodu v Slovenijo je bila kot profesorica klavirja in korepetitorka najprej zaposlena na glasbeni šoli v Novi Gorici (v tem času se je pevsko izobraževala na konservatoriju v Benetkah), leta 2001 pa se je zaposlila v SNG Opera in balet Ljubljana, kjer je od leta 2007 solistka.

Pela je naslednje vloge: Fenena (Nabucco), Rozina (Seviljski brivec), Bersi (André Chénier), Hedvika (Renske nimfe), Bradamante (Alcina), Kerubin (Figarova svatba), Carmen (Carmen), Laura (Jolanta), Siébel (Faust), Adelaida (Ptičar), Linetta (Zaljubljen v tri oranže), Flora (La traviata), Clarina (Ženitna pogodba), Suzuki (Madama Butterfly), Glasbenik (Manon Lescaut) in Kuharica (Rusalka). Redno sodeluje s Slovenskim komornim glasbenim gledališčem. Uveljavlja se tudi kot koncertna pevka.

Aktualizacija: januar 2017