Rok Bavčar

Baritonist Rok Bavčar iz Sela v Vipavski dolini se je po zaključeni nižji glasbeni šoli iz harmonike in petja vpisal na Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani. Petja se je učil pri Majdi Luznik, Saški Kolarič, Tatjani Vasle, Janku Volčanšku, Ireni Baar in Vlatki Oršanić. Izpopolnjeval se je na pevskih seminarjih profesorjev Matjaža Robavsa, Irene Baar in Vlatke Oršanić. Na tekmovanjih mladih glasbenikov Slovenije (TEMSIG) je prejel srebrno in zlati plaketi.
Več sezon je bil član Komornega zbora RTV Slovenija, bil nekaj let zaposlen v Slovenskem komornem zboru kot zborovski pevec in solist, od leta 2012 pa je angažiran v SNG Opera in balet Ljubljana.
Na opernih odrih je nastopil v številnih solističnih vlogah, kot so: Ben (Telefon), Bob (Zmikavt in stara devica), Vaščan (Nežni velikan), Carlo (Črne maske), Varnostnik (Ljubezen kapital), zdravnik Grenvil in markiz d'Obigny (Traviata), Lovro (Gorenjski slavček), Sodnik (Ples v maskah), Fiorello (Seviljski brivec), Pripovedovalec (Pastir), Glasnik (Otello), Schaunard (La Bohème), Marullo (Rigoletto), Yamadori (Madama Butterfly), Bertrand (Ivana Orleanska), ječar (Tosca), Belcore (Ljubezenski napoj) in Valentin (Faust). Kot solist je nastopil v SNG Opera in balet Ljubljana, SNG Maribor, HNK Zagreb, je tudi redni član Slovenskega komornega glasbenega gledališča in Zavoda Novo mesto. Kot solist je nastopil na več recitalih Glasbene mladine Slovenije, na abonmajskih koncertih Akademije za glasbo v Ljubljani in na koncertih zbora Consortium musicum Ljubljana (Chansonette v koncertni izvedbi opere Gorenjski slavček ter v Sullivanovi operi Gondoljerji ali Kralj Baratarije).
Posveča se tudi sodobni klasični glasbi, tako je sodeloval pri številnih krstnih izvedbah del slovenskih avtorjev, med katerimi so: Junak našega časa (Tomaž Svete), Ada (Tomaž Svete), Pod svobodnim soncem (Tom Kobe), Deseti brat (Aleš Makovac), Antigona (Tomaž Svete) in Julija (Aleš Makovac).