Darko Vidic

Baritonist Darko Vidic je študiral petje v Ljubljani na Konservatoriju za glasbo in balet v razredu prof. Janka Volčanška. Študij petja je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Matjažu Robavsu, kjer je leta 2015 z odliko in posebno pohvalo končal magistrski študij petja.

Udeležil se je več državnih tekmovanj iz solopetja, na katerih je prejemal prve nagrade, med njimi tudi posebno nagrado za osvojenih 100 točk. V letu 2011 je prejel štipendijo Wagnerjevega sklada.

Prve glasbene izkušnje je pridobival v domačem glasbenem okolju, kjer je sodeloval v različnih komornih skupinah. Kot zborovski pevec in pozneje kot solist je sodeloval s Komornim zborom AVE, APZ Tone Tomšič, zborom Radia Slovenija, zborom ljubljanske Opere SNG, Vokalno akademijo Ljubljana, Oktetom Valvasor in s Svetovnim zborom mladih, s katerim je sodeloval na svetovnih turnejah – Južna Afrika, Kitajska in Belgija. Kot koncertni pevec sodeluje z orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoničnim orkestrom in Big bandom RTV Slovenija ter z orkestrom ljubljanske Opere. Kot solist je nastopil v naslednjih operah: Marij Kogoj, Črne maske (Lorenzov dvojnik), Jani Golob, Ljubezen kapital (Oče), Giacomo Puccini, La bohème (Marcello, Schaunard, Alcindoro), Claudio Monteverdi, Orfej (Pluton), Anton Foerster, Gorenjski slavček (Chansonette, Lovro), Giuseppe Verdi, Rigoletto (grof Ceprano), Niccolo Piccinni, Nikogaršnja hči (Tagliaferro), Benjamin Britten, Rop Lukrecije (Tarkvinij), Gioacchino Rossini, Italijanka v Alžiru (Haly), Antonin Dvořak, Rusalka (Lovec, Gozdar), Christoph Willibald Gluck, Orfej in Evridika (Orfej), Giacomo Puccini, Dekle z zahoda (Sonora).

Od leta 2010 je član najprestižnejše slovenske komorne vokalne skupine Slovenski oktet. Prejel je študentsko Prešernovo nagrado za umetniške dosežke v študijskem letu 2012/2013.