Anton Habjan

Diplomiral in magistriral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri izr. prof. Pii Brodnik. Izpopolnjeval se je pri prof. Bernardi Fink in drugih.
Pri produkcijah Akademije za glasbo je kot solist nastopil v Monteverdijevih Večernicah, Orffovi kantati Carmina Burana in Mozartovi Figarovi svadbi (grof Almaviva).
Danes je redni član SNG Opera in balet Ljubljana, kjer je debitiral kot baron Douphol v Traviati ter nastopil v kantati Šolnik (z vlogo učitelja) ter operah Ples v maskah (sodnik), Črne maske (pajek), Figarova svatba (Antonio), Saloma (Kapadočan), Madama Butterfly (cesarski komisar, uradnik), Devica Orleanska (Lauret, vojak), Cavalleria rusticana in Trubadur.
S Slovenskim komornim glasbenim gledališčem je sodeloval v Svetetovih komornih operah Junak našega časa (kot oče, reporter in Grušnicki) in Ada (urednik). Nastopil je tudi v produkcijah Konservatorija za glasbo Jurij Slatkonja v Novem mestu: v Kobetovih operah Krst pri Savici (z glavno vlogo Črtomirja) in Pod svobodnim soncem (Justinijan, Svarun) ter v Makovčevi operi Deseti brat (Krjavelj).
Z različnimi pevskimi zbori je med drugim nastopil v Schubertovi Maši v G-duru in Brahmsovem Nemškem rekviemu.
Ob glavnem, pevskem poklicu je tudi trobentač in kontrabasist.