Aljaž Farasin

Aljaž Farasin, priznani operni solist, je obiskoval srednjo glasbeno šolo, smer solopetje, pri profesorici Jolandi Korat. Leta 2004 je na državnem pevskem tekmovanju prejel prvo nagrado. Z odliko je diplomiral na oddelku za petje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu izr. profesorice Vlatke Oršanić (2008) in prejel diplomo summa cum laude za umetniške dosežke, v študijskem letu 2009/2010 pa je pri isti profesorici dokončal tudi podiplomski študij.

Leta 2009 je debitiral z vlogo Sempronia (Apotekar) v SNG Opera in balet Ljubljana. Na našem odru je nastopil kot: Alfred (Netopir), Alfredo Germond (La traviata), Narabot (Salome), Vojvoda Mantovski (Rigoletto), Rudolf (La bohème), Don Jóse (Carmen), Cassio (Otello), Franjo (Gorenjski slavček), Dalandov krmar (Leteči Holandec), Camille (Vesela Vdova).

Aljaž Farasin redno gostuje v HNK Ivana pl. Zajca na Reki, v Narodnem gledališču v Pragi (Narodni divadlo) ter v HNK Split. Na gostovanjih je poustvaril vloge kot so: Vaudemint (Iolanta), Werther in Faust. Slednjo vlogo je v istoimenski operi posnel leta 2016 skupaj s Carlom Colombarom in Luciom Gallom za založbo Universal classic.