Iulian Anatol Ermalai

Iulian Anatol Ermalai se je rodil v Cluju – Napoca v Romuniji. Pri desetih letih je bil sprejet na srednjo baletno šolo Octavian Storia. Kmalu je začel plesati v baletnih in opernih predstavah romunskega državnega opernega gledališča.

Leta 1991 je opravil avdicijo v SNG Opera in balet Maribor in tam ostal dve sezoni. Plesal je tudi v Mestnem gledališču v Celovcu in v Deželnem gledališču v Salzburgu. Leta 1994 je postal član baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana, aprila 2005 pa solist.

Skozi številne sezone v ljubljanskem baletnem ansamblu se je razvil v pomembnega plesalca manjših in večjih solističnih vlog. Izstopal je v naslednjih baletnih predstavah: Ta ljubezen, Coppélia na Montmartru (Copelius in Šef policije), Labodje jezero (Dvorni norček in pas de trois), Hrestač – Božična zgodba (Bob Crachit, Smrtni duh in Španec), Don Kihot (Sančo Pansa), Romeo in Julija (Mercutio), Picko in Packo (Packo), Bajadera (Zlati idol in Fakir Madavaja), Silfida (Gurn), Navihanka (Alan), Trnuljčica (Modra ptica), Trobenta in Vrag (Vrag), Giselle (kmečki pas de deux), Orfej (Grški deček).

Aktualizacija: januar 2017