Ne zamudite očarljive Verdijeve klasike La traviata

Režiser Lutz Hochstraate je na naš oder postavil znano ljubezensko zgodbo, dramo velikih čustev, ki jo je naslonil predvsem na psihološko poglabljanje likov, na njihovo intimno bolečino in na kritiko družbenih razmer. Ustvarjalci so zgodbo obdržali v zgodovinskem okviru, a ji vseeno pustili dovolj svobode, da je razvila živo in pristno odrsko dogajanje.
V naslovni vlogi bo nastopila mednarodno uveljavljena sopranistka Elvira Hasanagić. Violetta je arhetip ženske, ki ji meje svobode postavlja le ljubezen.
Na Traviati 2. februarja ob 19.30 bo orkester vodil eden najuspešnejših slovenskih dirigentov mlajše generacije Slaven Kulenović. »Traviata je bila prva opera, s katero sem se srečal na začetku moje profesionalne poti, takrat še v vlogi korepetitorja v SNG Maribor. Poleg Tosce, opere zaradi katere sem želel postati dirigent, je Traviata delo, ki je globoko zaznamovalo mojo umetniško pot in je eno meni najbližjih ter najljubših. Zaradi tega razloga sem zelo srečen, da je moj dirigentski debi v SNG Opera in balet Ljubljana prav Traviata,« je pred nastopom strnil svoje občutke dirigent Kulenović.