Martina Zadro najprej blestela s Carrerasom, zdaj pa bo v romantični operi koda L skladatelja Milka Lazarja

Svetovno znani tenorist Jose Carreras je v nedeljo v ljubljanskih Stožicah nastopil s prvakinjo ljubljanske Opere, sopranistko Martino Zadro. V Ljubljano se je tenorist vrnil po devetih letih in tako že drugič nastopil pred polno dvorano, tokrat v okviru svoje poslovilne turneje.

Svoj nastop je Carreras začel z L'Ultima Canzone in v nadaljevanju postregel z mnogimi znanimi napevi iz njegovega bogatega repertoarja. Na odru se mu je pridružila vrhunska sopranistka, prvakinja Martina Zadro, s katero je užitek sodelovati in nastopati. Ne le Carrerasa, ampak tudi razgreto občinstvo je povsem navdušila z Gounodovo Ah, je ris de me voir en ce miroir, Leharjevo Viljino pesmijo in Meine Lippen sie kussen so heiss, Delibesovo Les Files de Cadix ter I could have danced All Night iz muzikala My Fair Lady. Skupaj s svetovno pevsko legendo pa sta zapela še Je te Veux Erica Satieja, El Duo de la Africana. Po stoječih ovacijah sta občinstvu podarila še kancono Amigos para siempre in napitnico iz Traviate.

Z odra Stožic se je primadona Martina Zadro preselila na domač oder, v ljubljansko Opero, kjer bo v četrtek, 14. marca, skupaj z ostalimi ustvarjalci premierno nastopila v novi slovenski operi koda L. Vabljeni!