Gala baletni koncert

Povabilo na ples

  • I
  • V okviru festivala Junij v Ljubljani

Po dolgem času boste na svoj račun spet lahko prišli vsi ljubitelji baleta. Z velikim navdušenjem vas vabimo, da enega od junijskih večerov preživite v družbi ljubljanskega baletnega ansambla v okviru festivala Junij v Ljubljani, ki se bo odvijal na Kongresnem trgu.

Predstava Povabilo na ples je zasnovana kot gala baletni koncert. Čaka vas večer, poln klasičnih in modernejših koreografij, ki so med seboj povezane v vedno čarobno romantično vzdušje.

Videli boste najslavnejše in najbolj priljubljene plesne odlomke iz baletov Trnuljčica, Don Kihot in Veliki Gatsby, z veseljem pa vam bomo predstavili še odlomke iz prihajajoče baletne premiere Dunajski večer, ki se ponaša s slogom tradicionalnih novoletnih koncertov Dunajskih filharmonikov. Koreograf Dunajskega večera je novi umetniški direktor ljubljanskega baleta Renato Zanella. Dovolite si doživeti večer, prepleten z romantiko, temperamentom, strastjo in zabavo.

Vse, ki želite videti tudi priprave baletnih umetnikov na predstavo – ogrevanje, vaje in nekaj baletnih korakov, vabimo na baletni klas tri ure pred gala večerom.