Opera pri vas

Solista Branko Robinšak in Galja Gorčeva ob klavirski spremljavi Kayoke Ikeda gostovala v Domu starejših občanov Šiška


SNG Opera in balet Ljubljana pričenja z nizom glasbenih dogodkov po domovih za starejše občane. Želijo si namreč, da bi operna umetnost dosegla tudi tiste, ki zaradi starosti ali svojega zdravja ne morejo obiskovati opernega in baletnega gledališča.
»S sočutjem do starejših in onemoglih ljudi, ki si želijo začutiti umetnost ali njen utrip tudi izven gledališča, smo začeli projekt, ki smo ga naslovili Opera pri vas. Želja je, da v vsako institucijo, ki skrbi za starejše občane, pridemo na obisk z glasbo in petjem ter tako stanovalcem z opernimi arijami in dueti polepšamo življenje,« napove niz mini koncertov umetniški direktor opere Marko Hribernik. Tako so z današnjim nastopom razvedrili stanovalce Doma starejših občanov v Šiški. Nastopajoča solista, tenorist Branko Robinšak in sopranistka Galja Gorčeva, sta bila s čustvenim odzivom tamkajšnjega občinstva zelo zadovoljna in presrečna, da sta z arijami in dueti svetovne zakladnice operne umetnosti marsikoga ganila do solz. Solista je na klavirju spremljala Kayoko Ikeda.
Hribernik po davišnjem uspešno sprejetem glasbenem dogodku napoveduje že nove. Do konca januarja bodo izvrstni ljubljanski solisti nastopili še v Domovih starejših občanov Kolezija in Bokalce.