Sinoči so si generalno vajo opere Faust ogledali mladi glasbeniki iz Ukrajine

SNG Opera in balet Ljubljana je sinoči gostila mlade glasbenike, člane Ukrajinskega mladinskega simfoničnega orkestra, ki so si pred jutrišnjo premiero ogledali generalno vajo opere Faust, nad katero so bili navdušeni.
Glasbeniki so nas obiskali na pobudo dirigentke Žive Ploj Peršuh, ki jih je ob izbruhu vojne v Ukrajini pripeljala v Ljubljano. Vodstvo gledališča je glasbenike toplo sprejelo, saj je v teh težkih okoliščinah želelo v njihova srca vnesti nekaj pozitivne energije in kanček veselja ob kulturni ustvarjalnosti. »Misli mladih glasbenikov so kljub vsem naporom in težki situaciji vselej z glasbo. Ta jim daje pokončno držo in upanje, da bodo lahko sledili svoji izbrani poti vsemu navkljub,« je povedala pobudnica akcije in umetniška vodja Slovenskega mladinskega orkestra Živa Ploj Peršuh.
Organizaciji Slovenski mladinski orkester #SMO in Mladinski simfonični orkester Ukrajine #YSOU sta povezani v akciji evakuacije in integracije mladih ukrajinskih glasbenikov, katerim bosta s projektom (tag)Music for the future vzpostavili podporni sistem in asimilacijo v novem okolju.

#glasbazamir
#delajmodobro