Vabimo na okroglo mizo ob predstavi koda L in izidu Barthesove knjige Fragmenti ljubezenskega diskurza

Ob krstni izvedbi nove slovenske opere Milka Lazarja koda L, ki so jo navdihnili Barthesovi Fragmenti ljubezenskega diskurza, vas SNG Opera in balet Ljubljana in Založba /*cf. vabita v petek, 15. marca, ob 17. uri, v Orfejev salon na okroglo mizo

"Operna arija kot barthesovska guba jezika".

"Figura je nekakšna operna arija; tako kakor arijo razpoznamo, jo memoriramo in jo manipuliramo skozi njen incipit /.../, tako tudi figura nastane iz gube jezika (kakšnega verza, refrena, kantilacije), ki jo oblikuje v senci." (Roland Barthes)

koda L je nova sodobna opera, ki se izhodiščno naslanja na postulate Fragmentov ljubezenskega diskurza francoskega filozofa Rolanda Barthesa. Pri nastajanju avtonomne umetniške stvaritve sta bili zlasti ključni Barthesovi misli o operni ariji, ki nastane iz gube jezika in o samotnosti ljubezenskega diskurza. Okrogla miza bo razprla nekatera temeljna vprašanja ustvarjanja sodobnega opernega dela ter postopek nastajanja kode L tako v luči sodobnih uprizoritvenih praks kot tudi interpretacije Barthesovih Fragmentov: ali je ljubezenski diskurz res samoten?

Na pogovoru bodo sodelovali: skladatelj Milko Lazar, režiser in scenograf Rocc, glasbeni vodja in dirigent Marko Hribernik, sopranistka Urška Arlič Gololičič in avtor spremne besede h knjigi Zdenko Vrdlovec. Pogovor bo vodila libretistka in dramaturginja Eva Kraševec.

Med 14. in 23. marcem bodo Fragmenti ljubezenskega diskurza v SNG Opera in balet naprodaj po prijateljski ceni 19 evrov. Z vstopnico za predstavo koda L pa vam na sedežu Založbe /*cf. (Dalmatinova 2/I, Ljubljana, v času uradnih ur) nudimo 20-odstotni popust na vse naše knjige. Ponudba velja med 14. in 23. marcem 2019.