SNG Opera in balet Ljubljana napoveduje slavnostno odprtje nove umetniške sezone 2019/2020

Razgrnitev repertoarja bodo pospremili nastopi solistov, vodeni ogledi gledališča ter baletna pravljica Peter in volk

Ljubljanska Opera tokratno sezono začenja bolj udarno. Na prizorišču pred glavnim vhodom bo v torek, 10. septembra 2019, od 13. ure naprej z nastopi opernih in baletnih solistov uradno predstavila repertoar prihajajoče sezone, ki prinaša šest novih uprizoritev na velikem odru, na odru -3 pa dodatno še Večer mladih koreografov, vse po zamisli aktualnega vodstva, vršilca dolžnosti Staša Ravterja in obeh umetniških vodij Branka Robinšaka in Petra Đorčevskega.

Uradno predstavitev programa bo po 14. uri pospremil pester spremljevalni program z vodenimi ogledi gledališča, ogledom baletnega treninga, ob 17. uri pa bodo zaključili na velikem odru z baletno pravljico za otroke Peter in volk. Ob tej priložnosti bo šest novih krstnih uprizoritev z vrhunskimi umetniki zaplapolalo tudi na zastavah, ki jih bodo slavnostno dvignili na zelenici pred vhodnim portalom.

Ljubitelji opere in baleta ter ostali obiskovalci se bodo na prazničnem popoldnevu ob kozarcu penine in prigrizku seznanili tudi z abonmajsko ponudbo, naborom mladinskih predstav in spremljajočimi dogodki gledališča ter življenjem umetnikov, ki si tudi letos nadejajo velikega obiska.

Vabljeni, da se nam pridružite.