Balet Trnuljčica pod dirigentskim vodstvom izkušenega maestra Mihe Rogine

Miha Rogina, ki je v reviji The Sax predstavljen kot »najboljši saksofonist današnje mlajše generacije«, slovi po svojih inovativnih interpretacijah glasbenih del.

Študij saksofona je začel v Ljubljani pri prof. Matjažu Drevenšku in nadaljeval v Franciji na prestižnem Pariškem glasbenem koservatoriju (CNSM) pri prof. Claudu Delangleju, kjer je diplomiral z odliko. Izpopolnjeval se je na sloviti Eastman School of Music v ZDA. Je dobitnik 1. nagrade na desetih mednarodnih tekmovanjih.

Sodeloval je z mnogimi vodilnimi glasbeniki, kot sta Pierre Boulez in Fabio Luisi ter nastopil na velikih mednarodnih koncertnih odrih v Evropi, Aziji, Ameriki in Afriki. Med drugim je nastopil v dunajskem Musikvereinu, pariški Salle Pleyel, Großes Festspielhausu v Salzburgu in japonskem Izumi Hallu. Kot solist je nastopil z orkestri, kot so: Dunajski simfoniki, Tajski filharmonični orkester, simfonični orkestri Bruges, Saint Maur in Paris Laureates, Orkester Slovenske filharmonije in Simfonični orkester RTV Slovenija. Kot komorni glasbenik sodeluje s koncertno pianistko Sae Lee, s katero nastopata po svetu kot Duo Kalypso. Kot član dunajskega zbora Wiener Singverein je med drugim sodeloval z dirigenti, kot so: Riccardo Muti, Mariss Jansons in Daniel Barenboim.

Miha Rogina je profesor saksofona na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Od leta 2013 je gostujoči profesor na univerzi Senzoku Gakuen v Tokiu, od leta 2017 pa kot gostujoči profesor predava tudi na Osaka College of Music (Japonska) in Akademiji Sibelius v Helsinkih. Mojstrske tečaje vodi na univerzah na Japonskem, v Veliki Britaniji, Latviji, na Poljskem, Finskem, v Nemčiji in Avstriji. Deluje kot član žirij na domačih in mednarodnih tekmovanjih.

Profesionalno glasbeno kariero gradi tudi kot dirigent. Študij orkestrskega dirigiranja je z odliko končal na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, kjer je študiral pri Johannesu Wildnerju, Bertrandu Debillyju in Urošu Lajovicu, pozneje pa je pri Thomasu Langu končal še študij zborovskega dirigiranja. Za dirigentskim pultom je vodil več orkestrov, med njimi Orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester RTV Slovenija, simfonični orkester SNG Opera in balet Ljubljana, orkester Slovaške filharmonije, Simfonični orkester Pro Arte, komorni ansambel pariškega državnega konservatorija in različne orkestralne zasedbe Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani.