Doživite Silvestrovo v Operi

Silvestrovo v Operi je naslov najdaljše noči v letu, ki jo bo občinstvo lahko preživelo v najlepši stavbi mesta, v Slovenskem narodnem gledališču Opera in balet Ljubljana. Po zgledu evropskih gledališč želimo tradicijo praznovanja pripeljati in ohranjati tudi v ljubljanski Operi. Zato smo tudi letos pripravili razkošno silvestrovo z novoletno večerjo, zdravico in plesom na odru.

Vrata gledališča bomo s kozarcem dobrodošlice odprli ob 18. uri, pol ure kasneje pa bo obiskovalce večera v. d. ravnatelja, Rajko Meserko, povabil k slavnostni večerji v spodnji atrij gledališča. Po večerji bo na sporedu operna klasika, predstava Pepelka skladatelja Gioacchina Rossinija, v kateri bo v glavni vlogi nastopila naša priljubljena pevka Nuška Drašček Rojko. Libreto čarobne pravljice je nastal na podlagi Perraultove literarne predloge, delo pa je polno lahkotne Rossinijeve glasbe in radoživosti umetnikov, ki oblikujejo zgodbo zasanjanega in skromnega dekleta, ki se usodno zaljubi v očarljivega princa.

Po polnočni zdravici bo Nuška Drašček Rojko s svojo glasbeno skupino nadaljevala z izborom zimzelenih in pop uspešnic na novoletnem plesu. Obiskovalci se bodo tako do dveh zjutraj zabavali na izvrstnem gala dogodku.

Vstopnice za Silvestrovo v Operi so že v prodaji na blagajni gledališča in prek spleta. Nakup vstopnic je možen samo za ogled predstave z gala plesom in prigrizkom.

več...