Nismo pozabili na vas

  • Baletni koncert v koprodukciji SNG Opera in balet Ljubljana, Društva baletnih umetnikov Slovenije in Televizije SlovenijaI
  • neposredni prenos na drugem programu TV Slovenija

Svoja vrata v pot baletne umetnosti in kreativnosti tokrat odpiramo pri vas doma z baletnim koncertom plesnih duetov vrhunskih umetnikov in posebno gostjo, primabalerino Maio Makhateli.

Baletni plesalci se zavedajo, da je občinstvo, ki v času epidemije ni moglo obiskovati baletnih predstav in drugih baletnih prireditev, njihov najboljši prijatelj. Vedo, da obiskovalci nanje niso pozabili, zato jim s koncertom sporočajo, da tudi oni niso pozabili nanje. Ker bo najbrž preteklo še kar nekaj časa, preden bodo javne prireditve v zaprtih prostorih s številnejšim občinstvom dovoljene, bodo baletni plesalci SNG Opere in baleta Ljubljana in Društva baletnih umetnikov Slovenije nastopili v neposrednem televizijskem prenosu. »Gala baletni koncert, ki ga ustvarjamo z vrhunsko mednarodno ekipo, je dokaz neuničljive želje po Umetnosti, nastopanju in premagovanju na videz nepremagljivih ovir. Predstavlja zmago nad vsem, kar nas je v preteklih mesecih ustavilo. Presežke, ki so nastali v sodelovanju med strokovnimi in javnimi institucijami, si bo na televizijskih zaslonih mogoče ogledati s prenosom v živo z našega odra,« je prenos baletnega koncerta pozdravil Staš Ravter, ravnatelj gledališča.