Obrazi življenja

Razgrnitev repertoarja nove gledališke sezone 2023/2024
z večernim uvodnim koncertom Obrazi življenja

Spoštovani novinarji in obiskovalci našega gledališča,

pred večernim uvodnim koncertom na velikem odru bomo v četrtek, 14. septembra 2023, ob 13. uri na  odru predstavili repertoar nove gledališke sezone 2023/2024 z abonmajsko ponudbo.

Tudi letošnja sezona prinaša šest premiernih uprizoritev in v dodatnem programu poseben scenski koncert.
Staš Ravter ter umetniška direktorja opere in baleta, Marko Hribernik in Renato Zanella so tokratno umetniško vsebino podpisali z vodilno mislijo Obrazi življenja, saj odstiramo vse plasti živosti in igrivosti, ki jo umetnost zmore in prenaša na slehernega poslušalca, gledalca in tistega, ki se ji preda.

V letošnji sezoni namenjamo posebno pozornost stoletnici smrti velikega italijanskega skladatelja Giacoma Puccinija, zato smo v paleto abonmajev dodali abonma Puccini. Raznoliko bero abonmajev bo predstavil Janez Rozman.

Ob vsebini nove sezone vam bomo ponudili še umetniški dotik, za katerega bodo poskrbeli baletni plesalci z odlomkom iz novega baletnega večera Bolero ter operni solisti z arijami ene od prihajajočih opernih predstav.

Javno razgrnitev repertoarja bomo pospremili še s podpisom sponzorske pogodbe med gledališčem in banko SKB, s katero tudi letos nadaljujemo uspešno sodelovanje, in se javno zahvalili trajnostno usmerjenemu podjetju Tosla, ki nam je za napredek pri varovanju okolja podarilo službeni električni avtomobil.

Za obiskovalce tudi letos odpiramo vrata našega gledališča z vodenim ogledom po umetniških prostorih.

Vabljeni v našo družbo in novo sezono gledališča.