Naši baletniki uspešni na zagrebškem plesnem tekmovanju Mie Čorak Slavenske

V začetku julija je v Zagrebu potekalo mednarodno plesno tekmovanje Mie Čorak Slavenske, ki je v 20. stoletju uveljavila hrvaško baletno umetnost v svetovnem merilu. Tekmovanja so se udeležili tudi člani našega baletnega ansambla: Erica Pinzano, Nina Kramberger, Marin Ino, Filippo Jorio in Thomas Giugovaz. Z nastopi so izjemno navdušili in poželi nagrade. Bronasto medaljo za tehnične dosežke so prejeli Erica Pinzano, Nina Kramberger in Filippo Jorio, srebrno pa Marin Ino in Thomas Giugovaz. Plesalcem iskreno čestitamo.

Erica Pinzano je nastopila z dvema solističnima variacijama, Kitri iz baleta Don Kihot in Senca iz 2. dejanja baleta Bajadera (L. Minkus), pod mentorstvom Claudie Sovre, ki je zanje ustvarila tudi novo koreografijo Do I dare? na glasbo E. Griega iz baleta Peer Gynt. Thomas Giugovaz in Nina Kramberger sta pod mentorstvom Viktorja Isajčeva odplesala Pas de deux iz 3. dejanja baleta Don Kihot (L. Minkus). Filippo Jorio in Marin Ino sta pod mentorstvom Viktorja Isajčeva, Olge Andreeve in Lea Mujiča tekmovala s Pas d’esclave iz 1. dejanja baleta Gusar, ki smo ga na našem odru na koreografijo Joséja Carlosa Martíneza po M. Petipaju uprizorili lansko jesen, Filippo Jorio pa je dodal še svojo koreografijo na glasbo K. Raya z naslovom Catch.

Več o tekmovanju si lahko preberete na plesnem portalu Parada plesa: https://www.paradaplesa.si/na-spici/ljubljanski-baletniki-odlicni-na-tekmovanju-v-zagrebu