Junijski spored v SNG Opera in balet Ljubljana zaokroža umetniški ansambel reške Opere

Člani HNK Ivana pl. Zajca se bodo predstavili z Gounodovo opero Romeo in Julija in Opernim gala večerom

Člani reškega opernega ansambla bodo v našem gledališču pred koncem uspešnega umetniškega leta v torek, 28. junija, ob 19.30, uprizorili večno ljubezensko zgodbo veronskih ljubimcev, opero Romeo in Julija skladatelja Charlesa Gounoda, ki so jo na matičnem odru premierno predstavili 17. januarja letos. Dva dneva zatem, v četrtek, 30. junija, ob isti uri pa bodo reški prijatelji izvedli še Operni gala večer z dirigentom Valentinom Eglom.
Na povabilo umetniškega direktorja opere Marka Hribernika v goste prihaja ansambel reške Opere, ki se gostovanja v Ljubljani izredno veseli. Občinstvu se bo predstavil z najbolj znano ljubezensko zgodbo na svetu, ki jo je v eni svojih tragedij zapisal angleški dramatik William Shakespeare, skomponiral pa mojster lirične opere Charles-François Gounod. Tokratno mehkobo dveh zaljubljencev na eni strani in hkrati sprtih družin na drugi so na svojem odru premierno poustvarili 17. januarja letos in zanjo poželi pozitiven kritiški odziv. »Gre za zanimivo branje partiture, zato vsem ljubiteljem opere toplo priporočamo ogled predstave. Obeta se jim namreč prelep operni večer, poln silovitih čustev,« so zapisali hrvaški mediji.
Tako bo v torek, 28. junija, ob 19.30 reški ansambel na ljubljanski oder prinesel svežino in temperament svojih protagonistov. Julijo, Capuletovo hčer, bo poustvarila Anamarija Knego, prvakinja reške Opere, Romeo, Montegov sin, pa bo gostujoči tenorist Bryan Lopez Gonzalez, ki se je z ansamblom zelo dobro ujel. Predstavo je režiral Marin Blažević, scenograf in oblikovalec luči je Alan Vukelić, kostumografka pa Sandra Dekanić. Soliste in reški simfonični orkester bo vodil naš umetniški direktor opere in dirigent Marko Hribernik. Več o predstavi si lahko preberete na https://hnk-zajc.hr/predstava/romeo-i-julija-4/.
30. junija ob isti uri bo pred ljubljanskim občinstvom izzvenel še Operni gala koncert v izvedbi reških opernih solistov: sopranistk Kristine Kolar in Anamarije Knego, mezzosopranistke Ivane Srbljan, baritonista Roberta Kolarja, basbaritonista Luke Ortarja, basista Slavka Sekulića in domačega tenorista Aljaža Farasina. Dirigiral bo Valentin Egel. Orkester reške Opere in njihov baletni ansambel bo koncertni večer zaključil s posebej atraktivno točko, baletom na trampolinih ob skladbi Boléro Mauricea Ravela.
Vstopnice so še vedno v prodaji pri blagajni gledališča in na spletu.