Obvestilo abonentom o odpovedi predstav

Spoštovane abonentke, cenjeni abonenti,

zahvaljujemo se vam, da nam v težkih razmerah stojite ob strani. Zaradi epidemiološke slike, ki se še vedno ne izboljšuje, predstav v Operi ne načrtujemo predvidoma do konca februarja 2021. Upamo, da se bo spomladi epidemija umirila in nam bo omogočeno ponovno delo.
Spored za sezono 2020/2021 se vztrajno zamika: na oder bomo najprej postavili abonmajske predstave, ki jih dolgujemo abonentom sezone 2019/2020 in jih nismo uspeli izvesti niti jeseni 2020. Uprizoriti želimo tudi premiero Šivičeve opere Samorog, ki je bila skoraj nared že v oktobru. Nato naj bi se zvrstile napovedane premierne predstave sezone 2020/2021 z dvema spremembama: Tosca bo namesto februarja na sporedu junija, premiera baleta Spartak pa bo namesto januarja na sporedu konec avgusta 2021.
Točnih datumov predstav vam še ne moremo podati, saj jih bomo morali prilagoditi pozneje glede na epidemiološke razmere. Sporočili vam jih bomo, takoj ko bomo lahko z večjo gotovostjo napovedali datum ponovne oživitve naše operne in baletne dejavnosti.

Želimo vam vse dobro, obilo zdravja in vere v lepo prihodnost!