Nad Mozartovo Čarobno piščaljo navdušen tudi italijanski publicist Corrado Canulli

Mozartovo Čarobno piščal si je ogledal tudi italijanski kritik Corrado Canulli. Zapis na svojem blogu je podčrtal z besedo čudovito. Celotna ustvarjalna ekipa, ki jo sestavljajo režiser Jaša Koceli, scenograf Darjan Mihajlović Cerar in kostumografinja Branka Pavlič, je delovala v maksimalni koheziji pogledov in sloga, podkrepljenega z neverjetnimi in domiselnimi lučmi Davida Andreja Franckyja in čudovitimi podobami Mankice Kranjec. Še večji aplavz gre koreografinji Tajdi Podobnik, ki pojasni, vizualizira in podčrta pripovedni tok s telesi izbranih plesalcev.

Orkester je zanesljivo in elegantno vodil maestro Jaroslav Kyzlink. Ženska pevska družba je stala na varni in močni Pamini Urške Arlič Gololičič, na neverjetni Kraljici noči Nine Dominko, na sveži Papageni Martine Robinšak ter na veselih in varnih Damah, ki so jih poustvarile Katja Konvalinka, Štefica Stipančević in Sabina Gruden. Morda nekoliko manj gotovi so zveneli Sarastro Saša Čana, Tamino Edvarda Straha, Monostatos Andreja Debevca, briljiral pa je Papageno Matjaža Robavsa. Zares zanimiva in prijetna produkcija nove sezone, ki vabi v ljubljansko operno-baletno gledališče.

Zapisu v izvirniku lahko sledite na povezavi: https://corradocanulli.blogspot.com/2019/10/il-flauto-magico-martedi-15-ottobre-2019.html