Luiso Miller obožujejo tudi njeni ustvarjalci

Na včerajšnjem novinarskem srečanju so ustvarjalci strnili svoje vtise in občutke ob nastajanju nove Verdijeve opere Luise Miller, ki bo na odru našega gledališča uprizorjena prvič. Pod režijo se podpisuje nemški režiser Lutz Hochstraate, ljubljanskemu občinstvu znan po postavitvi večne klasične zgodbe La traviata, stalnice repertoarja.

Režiser je tudi tokratno ljubezensko opero ujel v klasično podobo. Minimalistična scena in barvno čisti kostumi še poudarijo mogočnost Verdijeve opere na Cammaranov libreto po Schillerjevi dramski predlogi Spletkarstvo in ljubezen.

V ospredju so odnosi med glavnimi osebami, ki zvesto sledijo Verdijevi glasbi – dirigiral bo maestro David Švec – od zadržanega začetka do mogočnega konca. Na premieri jih bodo ob zboru in orkestru poustvarili izvrstni solisti: Peter Martinčič (grof von Walter), Jenish Ysmanov (Rodolfo), Cüneyt Ünsal (Miller), Martina Zadro (Luisa), Nuška Drašček Rojko (Federica), Saša Čano (Wurm), Ana Pavlov Pervanje (Laura) in Rusmir Redžić (kmet).

Pred nami se odpira resnično lepa zgodba, ki je v gledališče prinesla tudi svež ustvarjalni veter. O tem se prepričajte z ogledom katere od predstav v izbranih terminih.

Posnetek s konference si lahko ogledate tukaj: https://janezplatise.blogspot.com/2020/02/na-oder-ljubljanske-opere-prihaja.html?spref=fb&fbclid=IwAR2LqhaF9uZbDddJ6j5kn5J2UGRd5ktoFKoOSl5ICQuGCnRN_sKNUyS7yHk