Yukiko Aragaki v vlogi Čo-čo-san

Spoštovani obiskovalci in ljubitelje naše umetnosti,

v Puccinijevi operi Madama Butterfly, ki bo na našem odru v sredo, 17. oktobra, in v soboto, 20. oktobra, bo v vlogi Čo-čo-san nastopila gostja iz Tokia, sopranistka Yukiko Aragaki.

Po diplomi iz petja na tamkajšnji Univerzi lepih umetnosti in glasbe je magistrirala iz opernega petja. Zmagala je na več pevskih tekmovanjih na Japonskem in pridobila akademski naziv na Konservatoriju Claudia Monteverdija v Bolzanu. Leta 2003 je v Tokiu debitirala v vlogi Suzane v Mozartovi Figarovi svatbi, leta 2005 pa je v Narodnem gledališču v Tokiu nastopila v operi Gianni Schicchi. Kot najboljša študentka v opernem studiu Nikikai je prejela tudi diplomo iz scenske umetnosti. Takoj po diplomi je kot Metka debitirala v operi Janko in Metko v Hyogo Performing Arts Centre v Hyogu na Japonskem.

Od leta 2008 živi v Rimu, kar ji je omogočila prestižna denarna nagrada, ki jo tujim pevskim talentom podeljuje japonska vlada. V tem času je bila sprejeta v operni studio na Akademiji svete Cecilije v Rimu, ki ga vodi Renata Scotto. V rimskem opernem gledališču obiskuje ure odrske igre, poleg tega pa se redno izpopolnjuje pri Marielli Devia. Yukiko Aragaki letos nastopa v Puccinijevem Triptihu v Narodnem gledališču v Tokiu.

Abonenti lahko pri nakupu vstopnic za obe predstavi koristite 10-odstotni popust.

Vljudno vabljeni!