Povabilo na predstavitev repertoarja sezone 2018/2019 v ljubljanski Operi

Spoštovani ljubitelji operno-baletne umetnosti!

Prihajajoča sezona bo v Slovenskem narodnem gledališču Opera in balet Ljubljana zaznamovana s 100-letnico poklicnega baleta in orkestra. Tudi orkester je bil, tako kot baletni ansambel, ustanovljen leta 1918, sestavljalo pa ga je 54 glasbenikov. Izvajali so predvsem francoske in italijanske opere, zanemarili pa niso niti slovanskih in slovenskih opernih del.

Repertoar gledališke sezone 2018/2019 bomo s poudarkom na okrogli obletnici baleta in orkestra javnosti razgrnili v četrtek, 14. junija 2018, ob 18. uri na velikem odru gledališča. Osrednji sogovorniki umetniškega večera bodo: Rocc, umetniški vodja opere, Sanja Nešković Peršin, umetniška vodja baleta, in Janez Rozman, vodja trženja.

Ker bomo v prihodnji sezoni nagovarjali z muzami, se nam bo na odru pridružila sopranistka Štefica Stipančević v vlogi Olimpije iz Offenbachove opere Hoffmannove pripovedke. Novinarsko konferenco bomo sklenili z baletom Romeo in Julija v koreografiji Yourija Vámosa.

Veselimo se vaše družbe in vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite najpozneje do srede, 13. junija 2018 na e-naslov: press@opera.si ali po telefonu 041 218 557.