Ob kulturnem prazniku vabimo na koncert samospevov Martine Zadro in Matjaža Robavsa

Ob kulturnem prazniku bo na velikem odru ljubljanske Opere koncert slovenskih samospevov izvrstnih pevcev, sopranistke Martine Zadro, prvakinje ljubljanske Opere, in baritonista Matjaža Robavsa. Solista bo na klavirju spremljala Andreja Kosmač.

Koncert ob slovenskem kulturnem prazniku s pesmimi Franceta Prešerna in Otona Župančiča ter priredbami slovenskih ljudskih pesmi je plod večletnega sodelovanja SNG Opera in balet Ljubljana in Glasbene matice Ljubljana.

Tokrat obiskovalce vabimo v družbo odličnih solistov, prvakinje ljubljanske Opere, Martine Zadro, ki je ena izmed vodilnih hrvaško-slovenskih opernih umetnic, in profesorja na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, baritonista Matjaža Robavsa, ki vodi solopevske seminarje na različnih glasbenih institucijah ter univerzah doma in v tujini.

Solista bo spremljala pianistka Andreja Kosmač. Kot pedagoginja je dejavna na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kot umetniška sodelavka pa tudi na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.

Izvajalci so ob slovenskem kulturnem prazniku pripravili privlačen program, sestavljen iz pesmi na poezijo velikana Franceta Prešerna in Otona Župančiča, v drugem delu programa pa se bodo predstavili s priredbami slovenskih ljudskih pesmi, od Janka Ravnika, Uroša Kreka do Marjana Lipovška.

Koncert bo na odru ljubljanske operno-baletne hiše v petek, 8. februarja, ob 19.30.