Carmen v izvedbi ljubljanske Opere pred primorskim občinstvom

Dvorec Lanthieri v Vipavi bo drevi gostil SNG Opera in balet Ljubljana

Organizator prireditve Občina Vipava je na dvorišče dvorca Lanthieri v Vipavi povabila umetnike ljubljanske Opere, ki se bodo predstavili z največkrat izvedeno opero Carmen francoskega skladatelja Georgesa Bizeta. Kot Carmen bo ob živi glasbi orkestra in zbora nastopila Nuška Drašček Rojko.

»Sodelovanje z Občino Vipava je postalo že tradicionalno in ponosni smo, da se lahko predstavimo tudi na Primorskem. Strinjamo se, da je treba operno umetnost približati tudi takemu občinstvu, ki ne zaide pogosto v naše gledališče v Ljubljano, zato smo povabil v take kraje, kot je Vipava, izredno veseli,« je povedal v. d. ravnatelja Rajko Meserko.

SNG Opera in balet Ljubljana je gost prizorišča v Vipavi že štiri leta zapored. Nastopili so z Verdijevim repertoarjem in občinstvo navdušili s Traviato, Rigolettom, lani pa še z Nabuccom. Pobuda za sodelovanje je prišla z županove strani, najbrž tudi zato, ker je veliko Primorcev rednih članov umetniškega ansambla ljubljanske Opere. Naj izpostavimo opernega prvaka, baritonista Marka Kobala, ki je bil poleg osrednjega protagonista na odru vsa ta leta tudi promotor sodelovanja med Občino Vipava in SNG Opera in balet Ljubljana.

V Carmen bodo poleg mezzosopranistke Nuške Drašček Rojko nastopili še Branko Robinšak (Don Jose), Peter Martinčič (Escamillo), Andrej Debevec (Remendado), Matej Vovk (Dancairo), Zoran Potočan (Zuniga), Slavko Savinšek (Morales), Urška Breznik (Micaela), Eva Černe k. g. (Frasquita), Galja Gorčeva (Mercedes) in Tomaž Zadnikar (Lillas Pastia in Gorski vodnik).

Predstavo v režiji Pamele Howard, ki je prispevala tudi kostumsko in scensko podobo, bo dirigiral maestro Jaroslav Kyzlink, na odprtem prizorišču pa bo zazvenela nocoj ob 21. uri.