Marko Ferjančič

Baritonist Marko Ferjančič se je pevsko izobraževal pri Ivanu Kodeletu, zatem pa v Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina pri prof. Jerici Rudolf. Izpopolnjeval se je na mojstrskih tečajih, ki so jih vodili Enrico Rinaldo, Lidija Horvat Dunjko, David Bižić, Snežana Nena Brzaković, Annemarie Zeller, Gerhard Zeller, Marcos Fink in Ewa Biegas. Študij petja nadaljuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri red. prof. Pii Brodnik.

Prejel je vrsto nagrad in priznanj: leta 2010 je osvojil zlato plaketo (2. nagrada) na državnem tekmovanju TEMSIG, leta 2012 zlato plaketo in drugo mesto na mednarodnem tekmovanju Bruna Špiler v Hercegnovem (Črna gora), leta 2013 nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja na tekmovanju TEMSIG, istega leta je osvojil tudi priznanje in zmago v najvišji kategoriji na Mednarodnem tekmovanju Lazar Jovanović v Beogradu, leta 2014 pa je prejel prvo nagrado in zlato plaketo na mednarodnem tekmovanju Concorso Internazionale di canto Giulio Neri.

Debitiral je leta 2015 v gledališču Teatro Poliziano (Montepulciano, Italija) z vlogo Simoneja v Mozartovi komični operi La finta semplice. V SNG Opera in balet Ljubljana je debitiral z vlogo markiza d'Obignyja v Verdijevi Traviati. Na odru ljubljanske Opere je interpretiral še vlogo Lovra v Gorenjskem slavčku, grofa Ceprana v Rigolettu in Marsa v opereti Orfej v peklu. Od leta 2018 je redni član opernega zbora SNG Opera in balet Ljubljana.