Jaka Mihelač

Jaka Mihelač je temeljno pevsko izobrazbo prejel na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Editi Garčević Koželj in študij nadaljeval na Akademiji za glasbo pri prof. Matjažu Robavsu. V sezonah 2019–2021 je bil član opernega studia nemške državne opere Staatsoper Unter den Linden v Berlinu, kjer je v produkcijah sodeloval z dirigenti, kot so Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Antonio Pappano, Massimo Zanetti, Alexander Soddy in Thomas Guggeis.
Prejel je številne nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih, posebej pa velja omeniti nagradi na dveh najprestižnejših mednarodnih pevskih tekmovanjih Tenor Viñas in Hans Gabor Belvedere.
Operni pevec je dejaven tudi na koncertnem področju. Kot solist je med drugim nastopal z orkestrom Staatskapelle Berlin (orkester državne opere v Berlinu), z orkestrom opernega gledališča Gran Teatre del Liceu v Barceloni, z orkestrom kraljevega gledališča Teatro Real v Madridu, z rezidenčnim orkestrom koncertne dvorane Konzerthaus Berlin, z Orchestre de la Suisse Romande (Orkestrom francosko govoreče Švice), v Sloveniji pa z Orkestrom Slovenske filharmonije ter orkestroma SNG Opera in balet Ljubljana in SNG Maribor.

Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana mu je za izjemne uspehe na umetniškem področju podelil Škerjančevo nagrado, Akademija za glasbo v Ljubljani pa Prešernovo nagrado.