Gordana Hleb

Gordana Hleb je študirala na Univerzi za glasbo in uprizoritveno umetnost v Gradcu in leta 2005 z odliko magistrirala.
Izpopolnjevala se je pri Krasimiri Stojanovi, Johanni Borovski, Thomasu Hampsonu, Helgi Müller Molinari, Patricii Craig in drugih.
Zelo mlada je debitirala z vlogama Rosnik in Zaspanček v operi Janko in Metka v SNG Opera in balet Ljubljana. Zatem je upodobila vrsto opernih vlog (Arminda v La finta giardiniera, Annius v La clemenza di Tito, Dorabella v Così fan tutte, Komponist v Ariadni na Naksosu, Cherubino v Figarovi svatbi, Dido v operi Didona in Enej, Jessy v Weilovem Vzponu in padcu mesta Mahagony ...). Sodelovala je s priznanimi orkestri (Grazer Philharmoniker, Meinz Philharmonie, Saarbrücken Philharmonie, Slovenska filharmonija ...).
Izvajala je dela, kot so Mozartov Requiem, Bachov Weihnachtsoratorium, Mahlerjeva Simfonija št. 2, Fauréjev Requiem, Bachov Magnificat in druga.
Leta 2005 je postala solistka graške Opere, kjer je nastopila v operah Andrea Chénier, La traviata, Die lustigen Weiber von Windsor, Carmen, Vesela vdova, Idomeneo, Hoffmanove pripovedke, Rigoletto, Der Rosenkavalier, Čarobna piščal in drugih.
Vrsto let sodeluje tudi s SNG Opera in balet Ljubljana, kjer je nastopila v vlogah: Rosina (Il barbiere di Siviglia), Fenena (Nabucco), Flora (Traviata), Tatjana (Ksenija), Javno mnenje (Orfej v podzemlju). Predstavila se je tudi v predstavah Svatba (Stravinsky) in Carmina Burana (Orff).