Eva Černe

Eva Černe je rojena leta 1989 v Ljubljani. Glasbeno se je začela izobraževati v Glasbeni šoli Domžale, kjer je končala štiri letnike klavirja pri profesorici Romani Bizjak Saje in sedem let violine pri profesorici Branki Bečaj. S štirinajstimi leti se je začela učiti solopetje pri profesorici Ireni Vidic v Glasbeni šoli Grosuplje ter uspešno opravila štiri letnike. Sedaj je absolventka magistrskega študija solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorici Alenki Dernač Bunta.

Eva je leta 2009 pela na osrednji državni proslavi ob dnevu reformacije, s simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije, opernim zborom, komornim zborom Ave ter z dirigentom Urošem Lajovicem. V letu 2011 je sodelovala na poletnem festivalu v gledališču na Studencu v predstavi Dama iz Maksima, kjer je igrala glavno vlogo. Predstavo je režiral Alojz Stražar.

V projektu treh akademij – v baročni operi Orfej – je leta 2013 v ljubljanski Operi nastopila v vlogi Evridike. Na Akademiji za glasbo je v letu 2014 sodelovala pri projektu opere La Cecchina, kjer je nastopila v vlogi Sandrine in prejela odlične ocene kritikov.

V mariborski Operi je nastopila v Rusalki v vlogi prve gozdne vile. Predstavo je dirigiral Jaroslav Kyzlink. V poletnem gledališču Studenec je na osemnajstih razprodanih predstavah Veselice v dolini tihi nastopila v vlogi Sare Baloh. V produkciji Opere in baleta SNG Maribor je v vlogi prvega dečka nastopila na premieri in vseh ponovitvah Mozartove Čarobne piščali.