Bryan López González

Kubanski tenorist Bryan López González se je rodil v Havani, kjer je študiral na Konservatoriju Amadea Roldána pri profesorju Adolfu Casasu. Takoj po diplomi je bil angažiran kot solist v Kubanski narodni operi (Opera Nacional de Cuba), kjer je interpretiral številne vloge, med njimi Alfreda v Traviati, Tonija v operi Hči polka in Krmarja v Letečem Holandcu.
Leta 2016 je debitiral v Evropi, na Festivalu doline Itria (Festival della Valle d'Itria) v Italiji z vlogo Ferranda v operi Così fan tutte pod taktirko Fabia Luisija. V mestu Martina Franca (mesto, ki gosti Festival della Valle d'Itria) se je izpopolnjeval na Akademiji za belcanto Rodolfa Cellettija. Od leta 2016 do 2018 je bil član opernega studia v Nemški operi ob Renu v Düsseldorfu. Magistriral je na Visoki šoli Roberta Schumanna v Düsseldorfu pod mentorstvom prof. Konrada Jarnota.
Pevec slovi po vlogah v Mozartovih operah: Belmonte, Ferrando, Don Ottavio, Tito in Tamino, ter vlogah iz oper v slogu belcanta, kot so: grof Almaviva v Seviljskem brivcu, Ramiro v Pepelki, Lindoro v operi Italijanka v Alžiru, Libenskof v operi Potovanje v Reims, Arturo v Puritancih, Elvino v Mesečnici, Nemorino v Ljubezenskem napoju, Edgardo v Luciji Lammermoorski in Ernesto v operi Don Pasquale. V njegovem repertoarju so tudi vloge Alfreda v Traviati, vojvode v Rigolettu, Rodolfa v La Bohème in italijanskega pevca v Kavalirju z rožo.
Med njegovimi najnovejšimi uspehi so nastopi v vlogah Tita v Washingtonski operi, grofa Almavive v Narodni operi v Cluju (Romunija), Ernesta v Gledališču Krefeld und Mönchengladbach (Nemčija) in Carlina v Fioravantijevi operi Le cantatrici villane (Vaške pevke) na festivalu Arezzo Raro (Italija). Leta 2022 je požel velik uspeh z vlogo Romea v Gounodovi operi Romeo in Julija v HNK na Reki ter na gostovanju opere v Ljubljani ter kot Rinuccio v operi Gianni Schicchi (režiser Fabrizio Melano). Rinuccia bo interpretiral tudi na poletnem festivalu v finskem mestu Savonlinna, maja pa ga bomo lahko slišali v Händlovem oratoriju Der Triumph von Zeit und Wahrheit v Mainzu.