Elsa Pavanel

Kostumografka

Elsa Pavanel je bila rojena leta 1969. Študirala je scenografijo na ENSATT (Nacionalni šoli za gledališko umetnost) v Parizu. V obdobju od leta 1992 do 2015 je oblikovala kostume, pogosto pa tudi scenografijo za vrsto baletnih, opernih, gledaliških in cirkuških predstav v Franciji (Nacionalna opera v Parizu), Nemčiji, Švici in na Japonskem. Tako je soustvarjala naslednje baletne predstave: Klavir (The Piano), Zgodba o vojaku (Die Geschichte Eines Soldaten) in Nedosegljivi kraji (Unereichbare Orte) koreografa Jiříja Bubeníčka, Viharni vrh (Wuthering Heights), Saltimbanki (Les Saltimbanques) koreografa Kaderja Belarbija, Adage Demesure koreografke Valerie Apicella, Fantastična simfonija (La Symphonie Fantastique) koreografa Lorca Massine, Baker Fix koreografinje Marion Levy. Sodelovala je tudi pri ustvarjanju opernih predstav Manon, Seviljski brivec (Il barbiere di Siviglia), Jevgenij Onjegin in Tosca v režiji Alaina Garichota, Puritanci (I puritani) v režiji Daniela Schmida, Ivana Orleanska na grmadi (Jeanne d'Arc au bûcher) v režiji Georgesa Wilsona, Didona in Enej v režiji Bernarda Levyja ter operete Netopir (Die Fledermaus) v režiji Coline Serreau.

Med njenimi gledališkimi stvaritvami so dela: Več kot razburkanost globokih voda (Plus que le tumulte des eaux profondes), Psi nas bodo zdresirali (Les chiens nous dresseront), Barillonova poroka (Le mariage de Barillon) v režiji Godefroya Ségala, Konec igre (Fin de partie), Čakajoč Godota (En attendant Godot), Izmenjava (L’echange) in Berenice v režiji Bernarda Levyja, Šola za žene (L’ecole des femmes) v režiji Coline Serreau, Bodo jedli? (Mangeront-ils?) v režiji Benna Bessona, Zimska pripoved (Winter’s Tale), Leonce in Lena (Leonce et Lena) v režiji Jacquesa Osinskega ter Ondina (Ondine) v režiji Jacquesa Webra.

Soustvarjala je tudi vrsto cirkuških predstav: Kri in zlato (Sang et or) v produkciji cirkusa Zanzibar ter Cirkipop in Hip envolee hop v produkciji akademije Fratellini.