Ogled opere Pepelka, praznična pogostitev in ples na odru ob živi glasbi Nuške Drašček Rojko

Silvestrovo v Operi

  • I
  • datumi predstav
Nakup vstopnic
31. december 2018 20:30 SNG Opera in balet Ljubljana Obvestilo Dirigent: Aleksandar Spasić

Nuška Drašček Rojko k. g.
Dejan Maksimilijan Vrbančič
Darko Vidic k. g.
Saša Čano
Tomaž Štular k. g.
Rebeka Radovan
Dunja Spruk

Silvestrovo v Operi je naslov najdaljše noči v letu, ki jo bo občinstvo lahko preživelo v najlepši stavbi mesta, v Slovenskem narodnem gledališču Opera in balet Ljubljana. Po zgledu evropskih gledališč želimo tradicijo praznovanja pripeljati in ohranjati tudi v ljubljanski Operi. Zato smo tudi letos pripravili razkošno silvestrovo s praznično pogostitvijo, zdravico in plesom na odru.

Na silvestrski večer bo na odru ljubljanskega opernega gledališča uprizorjena Rossinijeva duhovita pravljična opera Pepelka, v kateri bo v naslovni vlogi nastopila naša priljubljena pevka Nuška Drašček Rojko. Libreto čarobne pravljice je nastal na podlagi Perraultove literarne predloge, delo pa je polno lahkotne Rossinijeve glasbe in radoživosti umetnikov, ki oblikujejo zgodbo zasanjanega in skromnega dekleta, ki se usodno zaljubi v očarljivega princa.

Po polnočni zdravici bo Nuška Drašček Rojko s svojo glasbeno skupino nadaljevala z izborom zimzelenih in pop uspešnic na novoletnem plesu. Obiskovalci se bodo tako do dveh zjutraj zabavali na izvrstnem gala dogodku.


Gioacchino Rossini

PEPELKA

Komična opera v dveh dejanjih, izvedba v italijanskem jeziku

S tokratno premierno uprizoritvijo Rossinijeve Pepelke, velike umetnine iz zakladnice italijanske operne tvorbe, ki je nastala leto dni po znamenitem Seviljskem brivcu, bomo obeležili dvesto let od njene prve in zelo uspešne uprizoritve leta 1817 v Rimu. Libreto čarobne pravljice je nastal na podlagi Perraultove literarne predloge, delo pa je polno lahkotne Rossinijeve glasbe. Navkljub temu, da Pepelka velja za eno izmed najbolj duhovitih skladateljevih del, pa nosi v sebi tudi resnoben pridih. Postavitev legendarnega francoskega gledališkega ustvarjalca Jérôma Savaryja v koprodukciji z Opéra de Rennes je namenjena vsem ljubiteljem klasičnih pravljičnih zgodb.

Življenjepisi:

Ustvarjalci predstave:
Aleksandar Spasić, David Švec, Jérôme Savary, Frédérique Lombart, Ezio Toffolutti, Jasmin Šehić, Željka Ulčnik Remic, Gregor Traven